Vés al contingut

La Vall de Boí acull la Trobada de corals Lleida Canta al Romànic

Lleida Canta al Romànic

Ahir diumenge la Vall de Boí va acollir uns 1.200 cantaires de 38 corals de Catalunya i van omplir de música la Vall per commemorar els 900 anys de la consagració de les esglésies de Sant Climent i Santa Maria de Taüll. Es tracta de la 14a edició del Lleida Canta, la trobada de corals organitzada per la Coral Maristes Montserrat de Lleida. Després d'una cantada de benvinguda amb els nenes i nenes de la coral de les escoles ZER Alta Ribagorça, les corals es van repartir en grups per cantar de manera paral·lela en diferents espais del conjunt romànic com l'església de Santa Eulàlia d'Erill la Vall, Sant Joan de Boí i Sant Climent i Santa Maria de Taüll. A més a cada poble els cantaires a més de descobrir el Romànic han pogut conèixer la història i el patrimoni de la zona de la mà de voluntaris i voluntàries locals. La jornada ha comptat amb la col·laboració del Consorci Patrimoni Mundial de la Vall de Boí, Departament de Cultura i l'Ajuntament de la Vall de Boí.

Tot i la pluja i per finalitzar la jornada tots els cantaires s'han retrobat a l'església de Sant Climent de Taüll per dur a terme un cant comú com acte de cloenda de la jornada musical.

Tot seguit tots els participants s'han desplaçat al poliesportiu de El Pont de Suert on han pogut fer el dinar de germanor acompanyats de la música del grup local Ribatònics.